Hallo,
Mijn naam is Meike en ik ben, als ergotherapeute, tewerkgesteld in ziekenhuis Inkendaal te Vlezenbeek (St. Pietersleeuw). Ik werk daar voornamelijk met kinderen tussen 3 en 12 jaar met zowel verworven als aangeboren hersenletsels.
Naast het diploma van ergotherapeut beschik ik over het diploma initiator paardrijden voor mensen met een handicap. In ziekenhuis Inkendaal werken we 5 halve dagen met de kinderen volgens het principe van EAT, Equine Assisted Therapy. In mijn vrije tijd ben ik actief betrokken bij het paardrijden voor mindervaliden, op niveau van de paralympics. (mijn vriend behaalde een bronzen medaille op de paralympics in Athene 2004, met zijn kür op muziek; dressuur)
Ik tracht de opgedane ervaring en kennis toe te passen in lessen paardrijden die de kinderen privé volgen bij mij thuis. Ik beschik over een eigen paard, pony en een binnenpiste, dit alles in de gemeente Opwijk.
Mijn idee achter deze lessen is dat ook deze mensen/kinderen behoefte hebben aan een leuke hobby/ontspanning. Ze kunnen vaak niet terecht in een ‘gewone’ sportclub of andere vrijetijdsvereniging. Ik leer hen paardrijden, indien nodig met aanpassingen. Het sportieve, recreatieve neemt de bovenhand, toch kunnen we therapeutische doelstellingen nooit uitschakelen en kan ook hieraan gewerkt worden. De hoofddoelstellingen worden samen met ouders en ruiter/amazone afgesproken.
Hopelijk tot binnenkort !
Met vriendelijke groeten,
Meike, Heino en Be@mster
mailto: meikecuypers@hotmail.com
gsm: 0498/ 10 11 02